Surah Al-Hadid, Ayat 7, 10 , 11

Berimanlah kamu kepada Allah dan Rasul-Nya dan nafkahkanlah sebagian dari hartamu yang Allah telah menjadikan kamu menguasainya. Maka orang-orang yang beriman di antara kamu dan menafkahkan (sebagian) dari hartanya memperoleh pahala yang besar. Dan mengapa kamu tidak menafkahkan (sebagian hartamu) pada jalan Allah, padahal Allah-lah yang mempusakai (mempunyai) langit dan bumi? Tidak sama di antara kamu orang yang menafkahkan (hartanya) dan berperang sebelum penaklukan (Mekah). Mereka lebih tinggi derajatnya daripada orang-orang yang menafkahkan (hartanya) dan berperang sesudah itu. Allah menjanjikan kepada masing-masing mereka (balasan) yang lebih baik. Dan Allah mengetahui apa yang kamu kerjakan. Barang siapa meminjamkan kepada Allah pinjaman yang baik, maka Allah akan mengembalikan berlipat ganda untuknya, dan baginya pahala yang mulia.

Pusat Pengajian Al Qari ditubuhkan oleh Pengasas Yayasan RI iaitu Dato’ Haji Rizalman Bin Ibrahim. Beliau menubuhkan Pusat Pengajian Dar Al Qari ini sebagai usaha beliau bagi memartabatkan Al-Quran dan menggalakkan orang ramai terutama sekali golongan dewasa yang sebelum ini tidak berkesempatan untuk mendalami ilmu Al-Quran. Dar Al Qari ditaja sepenuhnya oleh Yayasan RI. Yayasan RI berperanan utama sebagai tunjang kepada aktiviti-aktiviti kebajikan dan kemasyarakatan. Ini juga termasuk membantu masyarakat mendalami ilmu Al-Quran.

Segala sumbangan dan JARIAH daripada anda semua, akan digunakan sepenuhnya untuk tujuan Dar Al Qari . Oleh itu, sekiranya anda ingin berinfaq dan bersedekah serta mengetahui lebih lanjut mengenai Pusat Pengajian Al-Quran Al Qari di Johor, boleh rujuk maklumat akaun di bawah atau klik butang sedekah JaRIah (untuk ke Payment Gateway).

Nama Akaun    : DAR AL QARI RESOURCES

Bank                   : Maybank

No Akaun          : 5640 8951 5132

JaRIah